Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

KANCELARIA DORADCY PODATKOWEGO Jolenta Jaroniec-Mudziejewska

Zawód: Doradca podatkowy 
Adres: Wielkopolskie, 60-313 POZNAŃ GRUNWALDZKA 133
Telefon: 61 6565658 Kom. 609714217 Fax: 61 843 16 31
Adres e-mail: info(małpa)podatki.az.pl
Strona internetowa: www.podatki.az.pl; www.ekspertpodatkowy.info
NIP:
7821007716
Opis działalności: doradztwo prawno-podatkowe, księgowość, kadry i płace, rozrachunki z ZUS, audyt, zakładanie i przekształcanie spółek, nadzór księgowy, nadzór finansowy Słowa kluczowe: doradca podatkowy, ceny transferowe, dokumentacja cen transferowych, porady prawne, księgowość , biuro rachunkowe, kancelaria, zakładanie spółek, audyt, nadzór podatkowy, nadzór finansowy, księgowość Poznań, doradca podatkowy Poznań

Ocena: 100% pozytywna 20x

Jakość usług: 100% wysoka 20x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 18x
Ceny usług: 100% niskie 8x 10x
Ilość opinii w serwisie: 20
Ilość odsłon profilu firmy: 4279
Data utworzenia profilu: 2012-03-14 13:26:22
Data ostatniej aktualizacji: 2016-08-09 11:11:29 

Opinie o KANCELARIA DORADCY PODATKOWEGO Jolenta Jaroniec-Mudziejewska

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Skorzystałam z usług Pani mecenas jak zorientowałam się, że nie wszystkie faktury w mojej spółce są prawidłowo księgowane, a zatrudniona u mnie księgowa nagle zachorowała.Kancelaria szybko przeprowadziła audyt podatkowy i skorygowała popełnione przez moją księgową błędy, co pozwoliło mi uniknąć konsekwencji w razie kontroli podatkowej. Od 2017 powierzyłam moją księgowość specjalistą, czyli doradcy podatkowemu Pani Jolencie Jaroniec-Mudziejewskiej i jej wykwalifikowanym pracownikom. Teraz mogę być spokojna o moją firmę. Polecam wszystkim przedsiębiorcą usługi tej profesjonalnej Kancelarii.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Joanna Skowera dnia: 2017-01-21 16:13:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Od dłuższego czasu zawsze jak mam wątpliwości dotyczące interpretacji przepisów prawnych, zgłaszam się do tej kancelarii i otrzymuję bardzo rzetelną poradę od doradcy podatkowego Pani Jolenty Mudziejewskiej, a ostatnio od Pani Mariki Niezbarały. Polecam tę kancelarię osobom, które prowadzą firmę i sprzedającym nieruchomości. Miałem niejednokrotnie kontrolę podatkową i opinia prawna z tej kancelarii nie była nigdy podważana przez urzędnika skarbowego. Jest to kancelaria godna zaufania, gdyż klient otrzymuje prosty komunikat czy jego problem jest do rozwiązania natychmiast, czy wymaga interpretacji Ministra Finansów. W sprawach wątpliwych nigdy nie próbowano udzielić mi informacji jakichkolwiek, nie do końca 100% pewnych. Poprzednio miałem różnych prawników i nawet ich zatrudniałem w firmie, jednak w ostateczności okazało się to dużo droższe i nie do końca byłem zadowolony. Bardzo rzetelna kancelaria - polecam!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jeziorański dnia: 2016-10-24 16:27:08 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przeniosłem księgowość do tej kancelarii, ponieważ przez prawie dwa lata dobrze mi doradzali. Zawsze odpowiedź na mój problem była szybka i rzeczywiście prawidłowa. Miałem często faktury, których moja księgowa nie chciała mi brać w koszty, a jednak okazywało się, że mogły być uznane za koszty podatkowe. Inne z kolei ujmowała w koszty nieprawidłowo i musiała potem robić korekty deklaracji. Poza tym udawała, że zna przepisy i na wszystkim się zna. Mówiła mi, że nie potrzebuję doradcy podatkowego jak mam ją. Jednak nigdy nie miałem do końca całkowitego spokoju i korzystałem dorywczo z porad pani mecenas. Częste korekty sprowadziły mi kontrolę skarbową. Zabrałem wszystkie dokumenty i przeniosłem calą księgowość do tej kancelarii. Teraz dopiero mam spokój, bo najpierw sprawdzili mi całe pół roku pod względem podatkowym, był to audyt podatkowy, poprawili błędy i teraz nie muszę się denerwować o żadną kontrolę, bo w razie czego reprezentują mnie prawnicy. Teraz zupełnie inaczej wygląda moja księgowość. Nie warto podpisywać umowy z byle jaką księgową, bo ona w ostateczności nie bierze za nic odpowiedzialności, a tylko wklepuje w program faktury. Szkoda wyrzucać pieniądze na taką księgową. Doradca podatkowy nie tylko wszystko sprawdza i oblicza podatki ale reprezentuje mnie przed organami administracji publicznej. Polecam szczerze!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: M. Orwat dnia: 2016-09-06 12:04:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam usługi. Szeroki wachlarz, kompetentny doradca i pracownicy. Kultura osobista. Czasem problem, żeby się od razu umówić i spotkać, bo drzwi w kancelarii się nie zamykają. Tyle klientów. Ale dodobrego fachowca warto się umówić. Jak powiedziałam, że pilna sprawa, to pani mnie wcisnęła w grafik bez dolegliwości dla kogokolwiek. Nie pozostawiają z problemem. Prawdziwy podatkowiec!
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2016-09-01 18:49:03 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W związku z tym, iż w mojej spółce występują transakcje między podmiotami powiązanymi, zatem jako prezes spółki postanowiłam zająć się tym tematem. Niestety okazało się, że mój księgowy nie zna się na przepisach dotyczących cen transferowych, dlatego postanowiłam się udać do specjalisty. Skorzystałam z pomocy Kancelarii Doradcy Podatkowego Jolenty Jaroniec-Mudziejewskiej, która w krótkim czasie rozwiązała mój problem. Pani mecenas przeanalizowała powiązania w mojej spółce i ustaliła jakie transakcje między podmiotami powiązanymi wymagają przygotowania odpowiedniej dokumentacji. Następnie fachowo i w oparciu o aktualne przepisy przygotowała dokumentację cen transferowych pomiędzy podmiotami powiązanymi dla mojej spółki. Teraz mogę spać spokojnie, bo nie muszę się obawiać kontroli w tym zakresie. Polecam, to naprawdę profesjonalna Kancelaria.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Natalia Łuczak dnia: 2016-08-20 18:41:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Po kontroli podatkowej naszej jednej ze spółek okazało się, że wystąpiło wiele błędów księgowych, które niestety wiele nas kosztowały. Urzędnik sam zasugerował nam zmianę księgowej, gdyż skoro w jednej spółce były błędy, to istnieje prawdopodobieństwo wystąpienia ich w naszych pozostałych dwóch spółkach. Ponieważ już kilka razy z dobrym skutkiem korzystaliśmy z porad podatkowych doradcy podatkowego pani Jolenty Mudziejewskiej, to również w tym konkretnym przypadku zleciliśmy pani mecenas audyt podatkowy naszych trzech spółek i naprawdę przeżyliśmy szok - niemal wszystkie deklaracje musiały być korygowane. Była to świetna decyzja, gdyż dopiero teraz wiemy jak wygląda prawidłowo prowadzona księgowość. Mamy spokój i realizujemy swoje plany zawodowe, oczywiście w porozumieniu z doradcą podatkowym. Uważamy, że na księgowości i doradztwie podatkowym własnej firmy nie warto oszczędzać. Ostrzegamy szczególnie tych, którzy zdają się na takich przypadkowych i niewykwalifikowanych księgowych chcąc przy tym zaoszczędzić, ponieważ ich usługi są tańsze od fachowych. Tacy księgowi jak się przekonaliśmy nie ponoszą w ogóle żadnej odpowiedzialności za swoje błędy, a doradca podatkowy stale się kształci i przenosi na siebie odpowiedzialność za prowadzoną księgowość, ma obowiązek ubezpieczenia swoich usług, a na dodatek wszystkie sprawy zachowuje w tajemnicy, co dla nas było niezwykle ważne. Polecamy tego fachowca z czystym sumieniem każdemu, szczególnie tym osobom które opierają się na opinii, gdyż my sami braliśmy je pod uwagę wybierając doradcę podatkowego i ostatecznie okazały się one bardzo pomocne.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: T.Lestkowski dnia: 2016-07-19 23:31:32 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pani Mecenas w bardzo krótkim czasie dała mi wyczerpującą odpowiedź dotyczącą zbycia nieruchomości i związanego z tym podatku dochodowego. SUPER FACHOWIEC
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Natalia Owczarczak dnia: 2015-09-04 14:14:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystam z doradztwa Pani Mudziejewskiej od dłuższego czasu. Ze sprawami które mnie przerastają i niepokoją, na które nie mogę otrzymać nigdzie wyczerpującej odpowiedzi ( nawet w Urzędzie Skarbowym)związanymi z moją działalnością udaję się do jej kancelarii. Bardzo często są to sprawy krótkie ale bardzo konkretne które wymagają bardzo precyzyjnej ale jednoznacznej odpowiedzi. Przedstawiony problem Pani doradca analizuje szczegółowo i podaje rozwiązanie oraz wszystkie plusy i minusy działań. Jestem bardzo zadowolona z konkretnych, podanych rozwiązań tym bardziej,że uzasadniane one są aktualnie obowiązującymi przepisami . Tym , którzy jak ja mają mało czasu a niestety dużo problemów podatkowych - polecam . Jolanta Wawrzyniak
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jolanta Wawrzyniak dnia: 2015-02-22 13:29:06 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Przeważnie jak jest się super zadowolonym ze świadczenia usług, to nie myśli się o napisaniu pozytywnej opinii klientowi. Jednak nadszedł czas abym zabrał głos w tej sprawie. Jestem bardzo zadowolony ze świadczonych usług przez kancelarię, z którą mam zawarte umowy na dwie rodzinne firmy chyba już piąty rok, co świadczy o moim zadowoleniu. Ceny może nie są bardzo niskie, ale współmierne do świadczonych usług. Na wszystkie usługi, nawet na korekty z mojej winy mam zawarte umowy i nic nie dzieje się w ciemno. Lubię takie relacje, w których nikt mnie nie zaskakuje. Pani Mecenas zawsze „trzyma rękę na pulsie” i wspaniale zajmuje się naszymi sprawami. Jeśli zależy mi na spotkaniu w pilnej sprawie, to nawet przyjmie w godzinach wieczornych i zawsze oddzwoni na telefon, nawet podczas urlopu. Odnoszę wrażenie, że praca jest jej pasją, zawsze potrafi wszystko dokładnie wytłumaczyć używając zrozumiałego języka i podając przykłady. Od razu wiadomo, że ma się do czynienia z profesjonalistą. Mam psychiczny komfort wiedząc, że nie zostawi mnie z żadnym problemem. Poleciłem moim znajomym tę kancelarię i miło było słuchać pochlebnych opinii o poradach podatkowych Pani Mudziejewskiej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin Szkoper dnia: 2015-01-08 19:47:20 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prowadzę firmę i często przebywam zagranicą. Dotąd miałem problem z dostarczaniem dokumentów do księgowości i często się zdarzały niezaksięgowane faktury. Wkońcu trafiłem do fachowca!!! Kancelaria Doradcy Podatkowego Jolenta Jaroniec- Mudziejewska, z którą nawiązałem współpracę jest nowoczesną kancelarią wychodzącą naprzeciw oczekiwanim klientów. Przesyłanie moich dokumentów odbywa się elektronicznie poprzez programy, co jest bezpieczne i całkowicie tajne. Super firma, miła obsługa, wykwalifikowani pracownicy- polacam z czystym sumieniem
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Marcin Walawski dnia: 2014-08-03 23:08:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mieliśmy zamiar sprzedać nieruchomości i szukając informacji w internecie trafiliśmy na artykuł Doradcy Podatkowego Pani Jolenty Jaroniec-Mudziejewskiej, który uświadomił nam, że jest to dla nas trudny temat. Dotarliśmy do Kancelarii po poradę i był to nasz szczęśliwy dzień, gdyż fachowo załatwiono nasze sprawy od początku do końca. Okazało się, że temat podatku jest bardzo zawiły i nie do ogarnięcia przez laika. Dzięki fachowej poradzie udało nam się uniknąć wielu problemów i konsekwencji finansowych. Naprawdę profesjonaliści. Polecamy gorąco.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Krystyna Niemirska dnia: 2014-07-31 21:16:26 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mój poprzedni księgowy nie prowadził w moich spółkach dokumentacji cen transferowych, a ja nie byłem świadomy, że w ogóle mam taki obowiązek. Byłem zszokowany wezwaniem z urzędu skarbowego, który zażądał tej dokumentacji po przeprowadzonej wcześniej kontroli. Niestety okazało się, że mój księgowy nie ma o tym pojęcia. Wówczas nerwowo poszukiwałem firmy, która mi pomoże. Okazało się, że nie jest to proste ,gdyż długo nie mogłem znaleźć specjalisty w tym zakresie. Na szczęście udało się mi trafić do tej kancelarii, która mimo wielu spraw zajęła się moim problemem i w tak krótkim terminie dała radę przygotować dokumentację, przez co uniknąłem wysokiej kary. Profesjonalna obsługa spowodowała, że przeniosłem całą księgowość do Kancelarii Doradcy Podatkowego Jolenta Jaroniec- Mudziejewska i dlatego polecam korzystanie z jej usług nie tylko w razie problemów, bo lepiej zapobiegać nieszczęściom. Prezes Krzysztof P.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Krzysztof Pitruszewski dnia: 2014-07-15 18:34:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Do Kancelarii zwróciłem się w momencie kiedy otrzymałem wezwanie z urzędu skarbowego i okazało się, że problem przerósł księgowego. Doradca Podatkowy został moim pełnomocnikiem i szybko oraz profesjonalnie rozwiązał mój problem. Polecam gorąco usługi Doradcy Podatkowego Jolenta Jaroniec-Mudziejewska
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jerzy.Z dnia: 2014-05-03 12:57:29 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: "... Miałem problem z rozwiązaniem umowy z firmą dla której świadczyłem usługi. Bez pomocy prawnej zakończenie współpracy maiłoby dla mnie poważne konsekwencje. Rzetelną poradę otrzymałem od Doradcy Podatkowego za co jestem wdzięczny. Polecam prawników tej kancelarii. Tomasz Woźniak
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Tomasz Woźniak dnia: 2013-07-19 15:14:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: jestem bardzo zadowolony ze współpracy z księgowymi, dzięki kancelarii mam spokój z dokumentami i nie martwię się o podatki
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Antek dnia: 2012-09-28 09:51:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Doradca podatkowy Pani Jaroniec-Mudziejwska pomogła nam w przygotowaniu dokumentacji cen transferowych dla Urzędu Kontroli Skarbowej. Usługa była wykonana fachowo i bardzo szybko. Poza tym reprezentowała nas przed fiskusem. Jesteśmy bardzo zadowoleni, gdyż uniknęliśmy problemów i przekonaliśmy się, że najlepiej całą księgowość i podatki powierzyć kancelarii aby móc spokojnie zająć się biznesem. Teraz wiemy, że już dawno powinniśmy to uczynić, tym bardziej że poprzez przeniesienie księgowości do kancelarii zyskaliśmy również finansowo, gdyż w rezultacie podpisania umowy zmniejszyliśmy koszty księgowości ( zatrudnialiśmy dotychczas trzy księgowe) zyskując przy tym usługę doradztwa podatkowego a także wiemy, że zachowywana jest tajemnica i kancelaria wzięła na siebie odpowiedzialność za prawidłowe prowadzenie księgi. Doradca podatkowy zajmuje się optymalizacją podatkową naszej spółki z czego jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest to kancelaria godna polecenia szczególnie zarządom spółek.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: prezes spółki M.C. dnia: 2012-09-03 19:04:49 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W pilnej sprawie pani doradca podatkowy mi pomogła, bardzo dobrze mi doradziła, dzięki czemu rozwiązałem swoje problemy. Poza tym mam gwarancję, że dochowa tajemnicy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: nie miałem zastrzeżeń
Opinia dodana przez: dnia: 2012-08-17 08:56:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem Prezesem spółki i jeszcze nie spotkałem się z Kancelarią Doradcy Podatkowego, która w tak profesjonalny i kompleksowy sposób rozwiązuje problemy swoich klientów. Począwszy od założenia spółki, przez załatwienie wszystkich procedur związanych z rejestracją w urzędach a także prowadzenie księgowości i doradzanie w sprawach podatków. Jestem zachwycony, że znalazłem ta Kancelarię. Zachęcam do korzystania z ich usług.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2012-07-19 11:03:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: korzystam z ich usług co prawda od niedawna (6 m-cy). Przyszedłem z przygotowaniem skargi kasacyjnej do sądu, później odzyskanie vatu, który nota bene mógł być szybciej zwrócony z US, ale bała się moja ówczesna księgowa. Z tego ostatniego powodu przeniosłem księgowość do Pani Mudziejewskiej, trochę było do poodkręcania. Trochę nerwów było z podkręcaniem po poprzedniej "specjalistce" z rodziny. Nigdy więcej nie będę mieszał rodziny z własnym biznesem. W tym biurze mam doradcę podatkowego i dedykowanego księgowego do kontaktowania się. Mam to w pakiecie (doradztwo z księgowością) a teraz zajmuję zarabianiem, a myślenie o podatkach zostawiam im. Gratuluję takiego poziomu i podejścia.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: W sumie nie miałem do tej pory powodu nic reklamować. Chyba wszystkie niejasności załatwiane są tak samo. Jak mam problem dzwonię i sprawa załatwiona.
Opinia dodana przez: Tadeusz W. dnia: 2012-06-25 19:51:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zakres wiedzy oraz konkurencyjna cena skłoniła mnie do skorzystania z porady doradcy podatkowego w tej właśnie kancelarii i jestem bardzo zadowolona. Uzyskałam fachową i profesjonalną pomoc, która pomogła mi rozwiązać mój problem. Polecam wszystkim, którzy mają problemy z fiskusem. Na pewno porada specjalisty pomoże je rozwiązać a nawet zapobiec ich powstaniu.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Monika Kowalska dnia: 2012-06-22 09:19:04 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją