Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Wojciechowski, Stopa, adwokaci SC

Zawód: adwokaci i radcy prawni Adwokat 
Adres: Zachodniopomorskie, 70-473 Szczecin al. Wojska Polskiego 29 lok. 15
Telefon: 914895830
Adres e-mail: kancelaria(małpa)wojciechowskistopa.pl
Strona internetowa: wojciechowskistopa.pl
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 100% pozytywna 17x

Jakość usług: 100% wysoka 16x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 12x
Ceny usług: 100% niskie 3x 8x
Ilość opinii w serwisie: 17
Ilość odsłon profilu firmy: 9210
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2015-09-22 13:10:57 

Opinie o Wojciechowski, Stopa, adwokaci SC

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Moja opinia na temat adwokata Wojciecha Wojciechowskiego jest następująca. Jakość usługi oceniam bardzo wysoko. Kontakt przez całą sprawę bez żadnych problemów. Adwokat dbał abym na rozprawach czuł się komfortowo pomimo stresu. Po drugiej rozprawie z jego udziałem sprawa zakończyła się dla mnie dobrze.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Waldemar Józków dnia: 2016-12-09 10:57:01 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szczerze polecam korzystanie z usług prawniczych mecenasa Wojciecha Wojciechowskiego ze Szczecina. To profesjonalista, któremu naprawdę można zaufać. Obiektywnie oceni sytuację, doradzi jak postępować i fachowo zajmie się sprawą. Ogromne znaczenie ma przy tym takt i kultura osobista. Znamy się wiele lat, korzystałam z usług kanelarii mec. Wojciechowskiego kilkakrotnie. Najpierw wygrał precedensową sprawę w Sądzie Pracy, gdzie występował w moim imieniu przeciwko gminie i mojemu pracodawcy. Wówczas (przełom lat 1999/2001) tego typu sprawa była naprawdę wyjątkowa. Kilka miesięcy temu wygraliśmy (jeśli mogę tu użyć liczby mnogiej) sprawę karną, gdzie występowałam jako oskarzyciel posiłkowy. Natomiast 21 września 2016 r. kolejny wielki sukces! Dzięki mec. Wojciechowi Wojciechowskiemu zakończył się bardzo satysfakcjonującym dla mnie wyrokiem proces o należne mi, a niewypłacone wynagrodzenie. Wnikliwe badanie dokumentów przez pana mecenasa zaprocentowało odpowiednim naliczeniem kwoty, która wraz z odsetkami jest dla mnie bardzo zadowalająca. I chociaż wyrok nie jest jeszcze prawomocny, to po pierwsze zawiera klauzulę natychmiastowej wykonalności co do części roszczenia, a po drugie nie sądzę aby strona pozwana miała szansę w apelacji. O to także (jak zwykle) zadba adwokat Wojciech Wojciechowski.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Alicja Kordylasińska dnia: 2016-09-30 22:10:45 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecanas prowadził moją sprawę dotyczącą roszczenie pacjenta. Dla lekarza wejście w pajęczynę jaką jest system prawny ,bez pomocy przewodnika i doradcy jest jak chodzenie we mgle. Nawet jeżeli wydaje się nam ,że z naszego punktu widzenia wszystko zrobiliśmy właściwie i rzetelnie to oko prawnika , szczególnie drugiej strony widzi to często inaczej. Szczerze polecam Mecenasa Wojciechowskiego, to bardzo mądry człowiek ale też bardzo " przebiegły " adwokat i w tym przypadku jest to głęboki komplement. Moja sprawa jest zakończona szczęśliwie dla mnie i dziękuję w tym miejscu Panu mecenasowi życząc dalszych sukcesów zawodowych. Lek. med. Wiesław Łukasik
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Wiesław łukasik dnia: 2016-06-14 20:44:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pana mecenasa Wojciecha Wojciechowskiego znam prawie 20 lat. W tym okresie prowadził kilka moich spraw. Decydowałam się na jego pomoc, gdyż rzetelność, obiektywizm, ogromna wiedza i bogate doświadczenie były i są dla mnie gwarancją pozytywnego zakończenia procesów i to zarówno z zakresu prawa pracy, jak i karnego. W okresach, kiedy bardzo potrzebowałam wsparcia, służył fachowymi radami i potrafił trafnie przewidzieć następstwa określonych działań. W ostatniej sprawie karnej, zakończonej kilka dni temu, adwokat Wojciech Wojciechowski doprowadził do wydania przez sąd satysfakcjonującego mnie wyroku. Oskarżona przeze mnie osoba została uznana za winną i musi teraz ponieść konsekwencje swojego wcześniejszego zachowania. Polecam mec. Wojciecha Wojciechowskiego. To, jak współpracuje z klientem, takt i kultura, a jednocześnie umiejętność dokonywania obiektywnej oceny przedstawianych sytuacji powoduje, że można temu adwokatowi w pełni zaufać, powierzając do prowadzenia swoje sprawy.30.05.2016 .
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Alicja Kordylasińska dnia: 2016-05-31 01:36:05 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Wojciech Wojciechowski to przede wszystkim człowiek. Człowiek o bardzo wysokiej kulturze osobistej, ogromnej wiedzy dalekowzroczności i doświadczeniu, nie tylko z zakresu prawa. W prowadzonej sprawie bardzo dociekliwy i co dla klienta najważniejsze - skuteczny. Bardzo dobrze przygotowuje do rozprawy, co ma ogromne znaczenie dla osób, które wcześniej nie miały "przyjemności" występować w sądzie. W trakcie przygotowywania do rozprawy zadaje klientowi konkretne pytania, z których wyciąga bardzo trafne wnioski. Szczegółowo analizuje, przewiduje, angażuje się w sprawę. Wyjaśnia wątpliwości na bieżąco i co najważniejsze bardzo wspiera - nie poprzez deklaracje niemożliwe do spełnienie tylko realną analizę i interpretację sytuacji. Ponadto pomimo dystansu, który trzyma, jest prawnikiem mocno wspierającym i przewidującym. Polecam osobom, które są zmuszone do dochodzenia i obrony swoich praw przed wymiarem sprawiedliwości.
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: dr n. med. Katarzyna Żułtak-Bączkowska dnia: 2016-03-24 16:08:44 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pan mecenas Wojciechowski prowadził sprawy moje i moich kolegów, to wybitny prawnik i człowiek, który bardzo nieszablonowo i empatycznie podchodzi do sprawy dając tzw mandatowi olbrzymi komfort poczucia wyjątkowości i zaopiekowania, nie kręci i nie obiecuje, nie ocenia tylko wskazuje możliwe rozwiązania. Nie polecam Pana mecenasa bo nie jest pastą do zębów. Jeżeli masz problem, szczególnie jeżeli jesteś lekarzem,który ma problem , skontaktuj się i zaufaj
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Piotr Kolczewski dnia: 2016-03-03 22:21:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam adwokata Wojciecha Wojciechowskiego. Nie będę się wypowiadać na temat sprawy, którą z dobrym skutkiem prowadził natomiast co do samego adwokata - jest to człowiek dalekowzroczny i przewidujący, skrupulatny, wytrwały i myślący o sprawie. Informuje w jasny i zrozumiały sposób jaki jest jego pomysł na prowadzenie sprawy i nie używa tego koszmarnego języka prawniczego, przynajmniej w kontaktach z klientem. Dzięki temu rozumiałam ze szczegółami o co w sprawie chodzi i na żadnym jej etapie nie czułam się niefoinformowana. Bardzo cierpliwy, wprowadzający spokojną i przyjazną atmosferę co uważam za bardzo dobrą cechę u adwokata. Potrafi wtedy gdy trzeba, to znaczy gdy jest naprawdę trudno podtrzymać klienta na duchu i jest to szczególnie miłe i pamiętane, gdy później wygrywa się z takim adwokatem sprawę. Dziękuję za pomoc.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Agnieszka Gallos dnia: 2016-01-04 08:46:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo dziękuję Panu Mecenasowi Wojciechowi Wojciechowskiemu za pomoc w doprowadzeniu do uchylenia wadliwego i niesłusznego wyroku Sądu Rejonowego przez Sąd Okręgowy w mojej sprawie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Katarzyna Rygielska dnia: 2015-10-07 10:44:31 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Adwokat Wojciech Wojciechowski reprezentował mnie w sprawie o ustalenie, że spoczywający na mnie obowiązek alimentacyjny ustał. W sprawie odbyła się jedna rozprawa, po której sąd wydał wyrok ustalający wygaśnięcie tego obowiązku. Jestem zadowolony i dziękuję za trafne przewidywanie oraz sprawne prowadzenie sprawy.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Krzysztof Pytlik dnia: 2015-03-19 14:14:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Chciałam ze wszech miar polecić Pana Mecenasa Wojciecha Wojciechowskiego. W tym roku pomógł mi bardzo w sprawie, w której wierzyciel mojego byłego męża – duża, międzynarodowa firma korzystająca z pomocy znanej i równie dużej polskiej kancelarii - skierował przeciwko mnie tzw. skargę pauliańską. Firma ta domagała się uznania za bezskuteczną umowy sprzedaży, na podstawie której kupiłam od byłego męża mieszkanie. W mieszkaniu tym zamieszkuję ja wraz z moją córką. Gdyby żądanie wierzyciela mojego byłego męża zostało uwzględnione córka i ja zostałybyśmy bez dachu nad głową. Dzięki pomocy, zaangażowaniu i doświadczeniu Pana Mecenasa Wojciecha Wojciechowskiego sprawa została wygrana na pierwszej rozprawie. Jestem bardzo wdzięczna za udzieloną pomoc. Zarówno w sądzie jak i poza sądem Pan Mecenas okazał się człowiekiem skromnym, taktownym, pełnym spokoju a przy tym stuprocentowo skutecznym. Przed rozprawą przedstawił mi swój punkt widzenia dotyczący przebiegu sprawy, który to punkt widzenia potwierdził się całkowicie. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Katarzyna Zielonka dnia: 2014-12-31 11:42:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam Pana Mec. Wojciecha Wojciechowskiego, który w sposób niezwykle profesjonalny i skuteczny poprowadził moja sprawę. Jestem pełen podziwu dla jego zaangażowania, wnikliwości i wiedzy. Z czystym sumieniem rekomenduję Pana mecenasa jako wybitnego adwokata.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dr n. med. Piotr Kolczewski dnia: 2014-12-03 11:26:51 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Od 2011 r. do 2014 r. korzystałem z usług prawniczych świadczonych przez Pana Mecenasa Wojciecha Wojciechowskiego reprezentującego mnie w skomplikowanej sprawie dotyczącej odszkodowania za wypadek komunikacyjny z firmy ubezpieczeniowej. Sprawa wygrana. Jestem zadowolony. Dziękuję Panu Mecenasowi za zajęcie się sprawą i doprowadzenie jej do pomyślnego końca oraz za bardzo dobry kontakt.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Wojciech Jakubowski dnia: 2014-11-04 07:28:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: W imieniu mojej zmarłej mamy, mojego Taty, mojej siostry i moim własnym dziękuję Panu Mecenasowi Wojciechowi Wojciechowskiemu za to, że przez pięć lat rzeczywiście walczył o naszą sprawę i doprowadził do jej wygrania.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jolanta Gibka dnia: 2014-07-15 09:36:39 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałem okazję korzystać z pomocy Pana Mecenasa Wojciecha Wojciechowskiego w sprawie dotyczącej obrony godności wykonywanego zawodu. Poznałem wówczas Pana Mecenasa jako prawnika o szczególnej wrażliwości i dociekliwości w rozstrzyganiu problemów z zakresu przestrzegania zasad etyki zawodowej. Z pełnym przekonaniem polecam Pana Mecenasa Wojciechowskiego jako adwokata o wysokich kwalifikacjach, szerokiej wiedzy prawniczej, kulturze osobistej i pełnym profesjonalizmie.
Opinia dodana przez: Prof. dr hab. med. Maciej Wojcicki dnia: 2013-01-15 07:13:30 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wiedza prawnicza, doświadczenie oraz umiejętności Pana Mecenasa Wojciecha Wojciechowskiego odpowiadały moim oczekiwaniom i spełniały najwyższe standardy. Mogę gorąco polecić pana mecenasa Wojciecha Wojciechowskiego jako osobę niezwykle kompetentną i skuteczną, o wysokiej kulturze osobistej.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Emil Zaremba dnia: 2013-01-11 11:20:15 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mecenas Wojciech Wojciechowski był adwokatem w sprawie mojej rodziny pozwanej o zapłatę długu, o którego zaciągnięcie został obciążany mój zmarły ojciec. Przed procesem Pan mecenas Wojciechowski poświęcił nam dużo czasu i bardzo dokładnie zapoznał się z wiedzą mojej rodziny o okolicznościach, które mogły doprowadzić do pozwu. Ze znacznym wyprzedzeniem w stosunku do daty rozprawy określił ryzyko, na jakie była narażona moja rodzina w związku z pozwem o rzekomy dług mojego zmarłego ojca. Pan mecenas Wojciechowski był bardzo dobrze przygotowany do rozprawy sądowej. Można było to szczególnie zauważyć w porównaniu z pełnomocnikiem strony pozywającej o zwrot długu. Jako adwokat mojej rodziny wykazał się również osobistym wsparciem w czasie procesu. Miało to dla nas istotne znaczenie, gdyż wcześniej nie mieliśmy osobistego kontaktu z sądem jako osoby pozwane. W czasie rozprawy zwracały uwagę wiedza, przygotowanie i doświadczenie zawodowe Pana Mecenasa, które pozwoliły zakończyć postępowanie sądowe na naszą korzyść i oddalić pozew o zwrot rzekomego długu. Sposób, w jaki Pan Mecenas Wojciechowski odnosił się do mojej rodziny, jego zaangażowanie w prowadzoną sprawę oraz jego ogromne doświadczenie zawodowe pozwalają mi zarekomendować Pana Mecenasa wszystkim, którzy potrzebują pomocy prawnej. Pan Mecenas Wojciechowski prowadził w następnych latach kilka spraw sądowych oraz udzielał porad prawnych dotyczących moich bliskich znajomych. Również w ich opinii jest on bardzo doświadczonym adwokatem, a zarazem człowiekiem, który budzi duże zaufanie u ludzi, którzy powierzyli mu swoje problemy prawne.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Jerzy Lubikowski dnia: 2013-01-07 08:31:47 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pana Mecenasa Wojciecha Wojciechowskiego znam od dziesięciu lat. W tym czasie wielokrotnie korzystałem z usług adwokackich przez niego świadczonych.W zeszłym roku dzięki jego nieocenionej pomocy wygrałem w sądzie sprawę, w której moja była żona chciała pozbawić mnie mojego majątku, znacznej zresztą wartości. Przed rozpoczęciem sprawy otrzymałem wyczerpującą i zrozumiałą dla mnie informację o mojej sytuacji prawnej. Sama sprawa poprowadzona została w sposób jak najmniej obciążający mnie emocjonalnie i z nader korzystnym rezultatem. W pięknym stylu, zachowując się skromnie i taktownie na sali sądowej Pan Mecenas Wojciechowski obalił wszystkie argumenty mojej byłej żony i jej kolejnych pełnomocników. Jednym celnym posunięciem spowodował wydanie dla mnie korzystnego wyroku, co było dla mniej wielkim i pozytywnym przeżyciem. Wyrok ten - oddalający wszystkie żądania mojej byłej żony - utrzymał w mocy sąd apelacyjny. Z tego miejsca dziękuję jeszcze raz za okazaną mi pomoc, za jej jakość i skuteczność.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Dariusz Jakubowski ZCH Rolhurt dnia: 2013-01-03 14:50:48 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją