Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Kancelaria Prawna Legatis

Zawód: doradztwo prawne  
Adres: Lubelskie, 20-023 Lublin Chopina 18/1
Telefon: 813811700 Kom. 733000773 Fax: 813811700
Adres e-mail: kontakt(małpa)kancelarialegatis.pl
Strona internetowa: kancelarialegatis.pl
NIP:
7123290625
Opis działalności: porady prawne , dochodzenie odszkodowań Słowa kluczowe: odszkodowania

Ocena: 100% pozytywna 16x 1x

Jakość usług: 100% wysoka 17x
Terminowość: 100% bez zastrzeżeń 17x
Ceny usług: 90% niskie 10x 6x 1x
Ilość opinii w serwisie: 17
Ilość odsłon profilu firmy: 5980
Data utworzenia profilu: 2015-03-15 19:30:52
Data ostatniej aktualizacji: 2015-03-15 20:26:23 

Opinie o Kancelaria Prawna Legatis

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Prawnicy z Legatis spisali się na medal! Potrzebowałam pomocy prawnej w sprawie wypadku, w którym zginał mój mąż. Sprawa karna była niejasna, bałam się że przerzucą na niego winę. Bałam się że po śmierci męża ja i dzieci nie otrzymamy żadnego odszkodowania. Szukałam pomocy. O kancelarii legatis dowiedziałam się od znajomych, którzy też korzystali z ich pomocy. Zaufałam Legatis i nie zawiodłam się. Byłam informowana na bieżąco o postępach w sprawie. Kontakt zawsze fachowy. Za usługi nie musiałam płacić z góry. Kancelaria swoje wynagrodzenie ściągała od ubezpieczyciela. Skorzystałam również ze wsparcia finansowego od legatis. Będąc bez środków do życia pozwoliło mi to w miarę normalnie funkcjonować zanim kancelaria uzyskała dla nas odszkodowanie. Legatis uzyskał dla dzieci rentę po ojcu za co jestem wdzięczna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: Dorota dnia: 2016-09-24 14:41:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Szanowni Państwo polecam, korzystałem z usług. Kompetentni radcowie. Jeśli możecie nie zwlekajcie z decyzją. Ja Skorzystanie z czyjejś pomocy traktowałem jako ostateczność. W wypadku zginęła mi matka. Na początku sam się wszystkim zajmowałem. Nie wierzyłem, że ktoś może mi pomóc, że ma szczere intencje. Zmartwiłem się jeszcze bardziej gdy zrozumiałem że ze strony Państwa jako obywatel nie mam wsparcia. Prokurator umorzył sprawę, nikt nie chciał rzetelnie do tego podejść, wyjaśnić wszystkie okoliczności. Za namową przyjaciela zgłosiłem się do kancelarii. Pierwszy raz byłem w takiej sytuacji. Ale jak się okazało było warto. dzienki interwencji kancelarii wznowiono postępwanie. W końcu sprawca został skazany. Miałem kogo się poradzić, przestałem czuć się bezradny Mi nie chodziło o pieniądze, nie o żadne odszkodowanie lecz o zwykłą sprawiedliwość.Doceniam wkład i zaangażowanie w moją sprawę Jestem wdzięczny za pomoc. szczerze rekomenduję
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Gregori dnia: 2016-08-12 00:52:21 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pomocni na każdym kroku.Odzyskali dla mnie odszkodowanie, które mi się należało za wypadek a ubezpieczyciel nie chciał bo uznał, że skoro chodzę to jestem sprawny i nic mi się nie należy. Najpierf sam próbowałem. Myślałem że sprawa uzyskania odszkodowania od ubezpieczyciela nie jest niczym skomplikowanym. Szkoda ewidentna, wina sprawcy. U mnie ze zdrowiem po wyp nie wesoło, ponad 2 lata prawie na leżąco. Zgłaszam szkodę a tu ledwo dwa tysie proponują z wielką łaską, i to niby jeden z solidniejszych ubezpieczycieli. Dla mnie szok to był.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: szybka reakcja na zastrzeżenia
Opinia dodana przez: mariusz z. dnia: 2016-05-19 13:30:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Polecam każdemu kto ma problem z ubezpieczycielami. Spoko interes. Nie trzeba płacić z góry. Co najważniejsze pieniądz się zgadza. Korzystałem z pomocy.na pewno mogę pochwalić za wiedzę i fachowość. Sam bym nie wiedział ile i za co mogę dostac. pozdro
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: janek dnia: 2015-11-30 22:54:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Mialem wypadek w pracy Podczas wykonywania pracy zostałem przygnieciony przez betonowy slup Pracodawca sam zawiodł mnie do szpitala i zakreslił w protokole powypadkowym ze wypadek byl poza praca o czym dowiedzialem sie dopiero gdy Zus odmowil mi wyplaty odszkodowania. Masakra. Okazalo sie ze nie mam tez ubezpieczenia i bede musial placic za leczenie.Odwolywalem się pisałem pisma bezskutecznie, korzystałem z porad znajomych prawnikow i nic to nie dalo. Zus trzymal na swoim. W kwietniu zglosilem sie do radcy z tej kancelarii. Dużo się dowiedziałem o swojej sytuacji. Dobrze ze są takie instytucje gdzie można uzyskać pomoc. Sprawa zajęli się sprawnie, nie musiałem nic płacić za rozpoczęcie. Kontakt oceniam na w miarę dobry nie musiałem długo czekać na info. Załatwili mi odszkodowanie z zus u i z oc pracodqwcy. Czekam jeszcze na efekt starań o rentę za uszczerbek. Jestem zadowolony z obsługi. Ludzie jak możecie to nie odpuszczenie bo warto. Będę polecać na przyszłość
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2015-11-24 02:09:41 

Ogólna opinia: Neutralna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Korzystałem z ich pomocy. Odzyskali dla mnie odszkodowanie za wypadek komunikacyjny. Podpisałem pełnomocnictwo i nic nie musiałem robić. Wszystko zrobili za mnie. Wypłacili mi zaliczkę po trzech dniach. Dzięki temu miałem kasę na leczenie. Polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2015-10-03 17:43:50 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo wdzięczna jestem za pomoc radcy prawnego, dzięki któremu uzyskałam odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu spowodowany nieudanym zabiegiem medycznym. Po zabiegu straciłam wzrok w jednym oku. Szpital w którym doszło do błędu medycznego umywał ręce od odpowiedzialności. Na początku sama wystąpiłam do szpitala, ale bez odzewu. Szukając pomocy trafiłam na kancelarie Legatis. Radca udzielił mi bardzo szczegółowo szerokiej opinii prawnej w mojej sprawie. Kancelaria skierowała mnie do lekarza orzecznika który wydał opinie o błędzie medycznym. Za obsługę prawną i opinie medyczna nie musiałam płacić co było dla mnie jedynym ratunkiem. Za usługę zaplaciłam dopiero gdy uzyskałam odszkodowanie. Polecam każdemu kto został pokrzywdzony przez lekarzy tak jak ja. Naprawdę warto walczyć o swoje prawa
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Beata S. dnia: 2015-09-27 11:40:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: jak dla mnie całkiem spoko, długo nie musiałem czekać na piersze pieniążki. Kancelaria prowadziła moją sprawę z ubezpieczenia odszkodowanie za wypadek. W moim imieniu zebrali dokumentację i wystąpili do ubezpieczenia. Na pierwszą wypłatę czekałem niecały miesiąc. obsługa też spoko, wiedzialem na bieżąco co się dzieje w mojej sprawie. polecam,
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: karol dnia: 2015-08-21 20:30:54 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pozytywnie oceniam pracę radcy prawnego, wiele mu zawdzięczam i mogę polecać każdemu kto miał jak ja sprawe. Moja sprawa dotyczyła wypadku Po wypadku doznałem rozległych obrażeń, zostałem bez pracy i środków do życia. Przez długi czas nie byłem w stanie o niczym myśleć. Kierowca, który mnie potrącił robił wszystko aby zwalić wine na mnie, chociaż mojej winy nie było. Wielokrotnie mnie odwiedzał domagając się pieniendzy za uszkodzony auto.Sprawa w prokuraturze stala, aż do decyzji że to moja wina. Byłem tym załamany szukalem pomocy i natrafilem na tą kancelarię. radca prawny bardzo fachowy, wziol moją sprawę, reprezentował mnie w sprawie karnej przez co wznowiono postępowanie. Obawiałem się że gdy przegram będę płacił za uszkodzony samochód. nie miałem pięniendzy na leczenie a co dopiero na spłaty. Kancelaria zaproponowała że ja nie będę płacił tylko sprawca jak wygramy sprawę. W końcu sprawa zakończyła się winą kierowcy, dla mnie była to niesamowita ulga. Ale tu nie skończyły sie problemy. Pomimo wyroku w którym uznana jest całkowita wina kierowcy ubezpieczyciel samochodu wydał decyzję że się przyczyniłem i wypłacil zaledwie kilkaset zlotych ( trzy miechy w szpitalu, dwie operacje irehabilitacja - śmiechu warte). Kancelaria poprowadziła też sprawe z odszkodowaniem. Załatwili dla mnie środki na leczenie rehabilitacje oraz godziwe pieniąndze z odszkodowania za co jestem wdzieczny. Jak macie problem to korzystajcie z pomocy, ja miałem trochę szczęścia że w porę znalazłem pomoc
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Błażej Hajduk dnia: 2015-07-08 23:05:25 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Znalazłam tą kancelarię w internecie. Na skutek zaniedban wspoldzielni mieszkaniowej złamałam nogę na uszkodzonym chodniku. Zglosilam się do zarzadu po rekompensate za szkode, odmowili mi dwa razy. Oczywiscie chodnik zostal naprawiony. Powierzylam sprawę radcy prawnemu. Do sprawy podeszli bardzo profesjonalnie. Sprawa w koncu trafila do ubezpieczyciela po niecalym miesiacu.Radca wynegocjowal od ubezpieczyciela ponad 28 tys zł. Rehabilitacje mam w dalszym ciągu. Ubezpieczyciel nie chcial juz placic. Radca prawny sporządził pozew i czekam na sprawe sądowa. Jestem zadowolona prowadzi mnie ten sam mecenas. Moja ocena jest pozytywna.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2015-06-02 18:36:58 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Powierzylem kancelarii reprezentowanie mnie przed ubezpieczycielem.sam nie mogłem sobie poradzić z zawziętym towarzystwem ubezpieczeniowym. Wielokrotnie odmawiali mi wypłaty. Radca prawny rzetelnie mnie reprezentował, nie byłem zbudowany tak jak u poprzednich pełnomocników,kontakt miałem bezpośrednio z mecenasem a nie poprzez aplikantów. Wyegzekwowana kwota w pełni mnie zadowala.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Jan Kurowski dnia: 2015-05-19 18:57:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgłosiłam się do radcy prawnego, ponieważ miałam poważny problem z odzyskaniem pieniędzy za wypadek. Ubezpieczyciel nie chciał mi wypłacić pieniędzy wielokrotnie odmawiając. Radca prawny szybko znalazł rozwiązanie i reprezentował mnie w całym postępowaniu. sumiennie i rzetelnie wykonana praca.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Edyta Jawor dnia: 2015-05-12 23:19:10 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem bardzo zadowolona z usług Kancelarii. Prowadzili moją sprawę, która dotyczyła odszkodowania po upadku, w wyniku którego mam problemy z biodrem. Pracują tam ludzie, którzy na prawdę chcą pomóc ludziom a przede wszystkim znają się na rzeczy. Bardzo dobry kontakt, o wszystkim byłam na bieżąco informowana. Będę polecać innym ! Pozdrawiam Zofia
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Zofia dnia: 2015-04-18 16:49:22 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja też powierzyłam sprawę tej kancelarii. Radca prawny pomógł mi wiele w sprawie karnej. Miałam poważny problem, bo moja sprawa miała zostać umorzona w prokuraturze. Dzięki pomocy radcy wznowiono postępowanie, obecnie zakończyło się aktem oskarżenia na sprawcę wypadku. Otworzyło mi to drogę dochodzenia roszczeń od sprawcy. Jestem bardzo wdzięczna za poświęcony czas i za cierpliwość;)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2015-04-07 21:45:12 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Miałam wypadek. Ja też skorzystałam z usług tej kancelarii.Uzyskali dla mnie odszkodowanie. Radca prawny który prowadził moją sprawę bardzo kompetentny. Dobry kontakt polecam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: Aldona dnia: 2015-03-16 21:15:24 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pomogli mi w mojej sprawie wypadku przy pracy. Pracodawca chciał przerzucic winę na mnie, zostałem bezzasadnie zwolniony . Sprawę powierzylem kancelarii. Radca prawny poprowadził moja sprawę od początku. Jestem zadowolony z postępów w sprawie.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: henryk dnia: 2015-03-15 22:11:04 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo profesjonalne podejście do klienta, o wszystkim dokładnie informują, ja jestem bardzo zadowolona z uzyskanego odszkodowania! Będę polecać wszystkim. Jak dla mnie najlepsza kancelaria prawna zajmująca się odszkodowaniami w Lublinie
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2015-03-15 19:34:05 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją