Serwis pomaga znaleźć najlepszych fachowców z poszczególnych branży. Opinie internautów na temat firm, świadczących usługi na rynku polskim, pozwalają trafnie wybrać odpowiedniego fachowca, którego właśnie potrzebujecie.

Serwis o fachowcach

Jeżeli chcesz podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, ostrzec lub zachęcić do korzystania z usług danej firmy, prosimy dodaj opinię na jej temat na naszym portalu.

Powrót do głównej strony

Dombud-Zachód. Sp. z o.o.

Zawód: budowlane przedsiębiorstwa Budowlaniec 
Adres: Lubuskie, 66-300 Międzyrzecz Antka 11
Telefon: 605208579
Adres e-mail: biuro(małpa)dombud-zachod.pl
Strona internetowa:
Opis działalności: Słowa kluczowe:

Ocena: 42% pozytywna 15x 20x

Jakość usług: 41% wysoka 12x 4x 17x
Terminowość: 31% bez zastrzeżeń 9x 5x 20x
Ceny usług: 83% niskie 10x 15x 2x
Ilość opinii w serwisie: 35
Ilość odsłon profilu firmy: 6833
Data utworzenia profilu: 2009-01-01
Data ostatniej aktualizacji: 2010-10-10  

Opinie o Dombud-Zachód. Sp. z o.o.

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ja też jestem po umowie deweloperskiej i nie rozumiem skąd tyle jadowitych komentarzy. To nie pierwszy mój zakup z rynku pierwotnego i firma wypada najlepiej na tle konkurencji.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: klientka z Bermud dnia: 2018-05-22 08:50:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kupiłam mieszkanie przy ul. Dowgielewiczowej. Jestem bardzo zadowolona, idealna inwestycja w nieoczywistym miejscu. Kontakt z firmą bez żadnych zastrzeżeń, zawsze pomocni. Poleciłam znajomym i teraz oni kupują dom na os. Bermudy. Jednym słowem nie ma się do czego przyczepić :)
Jakość usług: Wysoka
Opinia dodana przez: Zadowlona klientka dnia: 2018-05-16 10:11:07 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Bardzo miła obsługa, dom w pięknej okolicy, wykonany z dobrej jakości materiałów. W przeciwieństwie do wszystkich niezadowolonych czytałam umowę i zakres wykonanych prac jest w 100% jej odzwierciedleniem. Z całą pewnością stwierdzam, że w DOMBUDZIE pracują fachowcy. Niezadowoleni nabywcy powinni ze zrozumieniem czytać to co podpisują.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: ok
Opinia dodana przez: Anna dnia: 2016-08-19 14:38:09 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zakup domu od tej firmy to życiowy błąd! Trzymajcie się od nich z daleka! Materiały marnej jakości,oszczędzają na wszystkim. Po kilku latach ich domy się po prostu sypią!
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: żadna
Opinia dodana przez: Dorośli dnia: 2016-05-05 22:20:54 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Większość negatywnych opinii idealnie odwzorowuje działanie firmy. Prezes Kin do najbystrzejszych osób nie należy, nie wspominając już o pracowniach w biurze. Szkoda zachodu dla współpracy z tą firmą.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: GallAnonim dnia: 2016-04-06 18:04:06 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Terminowosc to dla nich obce pojęcie.. Miesiąc poslizgu a nawet trzy bez różnicy....
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Kupujacy dnia: 2015-12-01 09:10:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wszystko jest pięknie do czasu podpisania umowy, później zaczynają być problemy. Firma z.o.o z kapitałem 7000,00 zł - czyli sami wiedzą jak budują... Będąc na skardze u Prezesa firmy na biurku mieli kilkanaście wezwań do zapłaty!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2015-09-08 11:48:36 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Jestem ogolnie zadowolony, zarowno z jakosci materialow wykorzystanych do budowy jak i samej budowy. Polak ma we krwi wieczne narzekanie i klotliwosc i nic tego nie zmieni. Ja osobiscie serdecznie polecam.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: Lukasz dnia: 2015-04-03 13:33:17 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Dla własnego dobra trzymajcie się z daleka od Dombudu.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: fatalna
Opinia dodana przez: Krystian Popiel dnia: 2015-01-26 06:55:08 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Zgadzam sie z poprzednikiem!!! W domu pelno usterek a developer nie spieszy sie z ich likwidacja. Nie odpowiadaja na pisma. Rzucaja terminami napraw z rekawa i nie dotrzymuja ich. Nigdy nie polece juz tej firmy. Ceny stosunkowo tanie ale jakosc wykonania i stosunek do klienta na bardzo niskim poziomie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: fatalna!!!! i wielu rzeczy nie chca naprawic. Sprawa skonczy sie w sadzie!!
Opinia dodana przez: dnia: 2015-01-10 13:24:53 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: B,rak profesjonalizmu, niesłowność nie dotrzymywanie terminów,liczne wady wykonania. Firma przyjmuje taktykę ,nie reagowania na pisma lub negowaniem oczywistych wad wykonania i odmawianiem ich likwidacji. Wykonywała budowę niezgodnie z umową i niezgodnie z projektem.Każdy kto chce uniknąć problemów i mieć solidnie zbudowany dom powinien moim zdaniem omijać tę firmę z daleka
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: naganna
Opinia dodana przez: dnia: 2014-12-04 19:41:35 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: niestety w Polsce każdy Developer jest na odstrzale nie tylko Dombud. A ludzie którzy krytykują fachowcow niech chociaż rok popracują na budowie a się dowiedza jaka to ciezka praca;)zapraszam na budowę budowac Polski karaj;)
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Opinia dodana przez: dnia: 2013-05-18 22:07:33 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Najgorsza firma jaka może być, brak profesjonalizmu, okłamywanie, rozłączanie się podczas rozmowy telefonicznej przez prezesa, brak kompetencji przez asystentkę prezesa, które zmieniane są jak rękawiczki
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Zła
Obsługa reklamacji: najgorsza, osoby niekompetentne
Opinia dodana przez: gość dnia: 2013-03-10 21:42:42 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Witam. Polecam tego developera. Jakoś usług dobra ceny przystępne.Wszystko zgodnie z umową. Poprawki jeśli jakieś są to są usuwane.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: dobra
Opinia dodana przez: Łukasz dnia: 2012-06-26 12:32:34 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: terminowo, solidnie i miła osbługa. poprawki trochę czasu zojmują ale w miarę szybko załatwiają
Jakość usług: Przecięta
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Obsługa reklamacji: poprawna
Opinia dodana przez: mieszkaniec dnia: 2012-05-23 12:46:06 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: nie kupujcie domuw wtej firmie
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: dnia: 2012-02-28 14:25:33 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: firma nie kopetentna
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Opinia dodana przez: dnia: 2012-02-28 13:55:24 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Potwierdzam wszystkie złe opinie. Kto nie chce mieć problemów w życiu niech omija tą firmę, prezesa i wszystkich ludzi związanych z nimi daleko. Nawet jeżeli wpłacili zaliczkę niech zrezygnują bo to się lepiej opłaca niż kosztowne i wieloletnie problemy. Domy przez nich zbudowane są poniżej krytyki. Stan zaraz po budowie wskazuje jak by te domy miały 100lat. Proszę nie liczyć na usunięcie jakichkolwiek usterek a najlepiej przytrzymać sobie kilkadziesąt tysiecy i nie przejmować budynku dopóki nie będą usunięte. Prezes ma klientów głęboko w d***. Kłamie zwodzi nie można wierzyć ani jednemu jego słowu. z chwilą wzięcia pieniędzy kończy się z nimi kontakt. Mój dom jest obarczony wieloma usterkami, niektórymi bardzo poważnymi a jedyną droga ich usunięcia jest sąd. Proszę pamiętać że nic nie dadzą państwa pisma. Uważam że kupno od tej firmy domu było najpoważniejszym błędem w moim życiu. Proszę przed kupnem wziąć pod uwagę iż późniejsza droga sądowa jest bardzo skomplikowana, długotrwała i kosztowna i czy nie należy samemu postawić dom przy którym jest się od początku budowy, można wszystkiego dopilnować i jest przede wszystkim wykonywany przez firmy które my wybieramy i z materiałów które my kupujemy. Ostrzegam serdecznie przed tą firmą.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: GALanonim dnia: 2012-02-14 13:57:44 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kiepska firma. Pan przese Krzysztof Kina wozi się po zagranicznych wojażach. Nie ma czasu na odpowiedzi na reklamacje. Ma klientów w d... Uważam, że jedyną sensowną formą rozmowy z firmą Dombud Zachód jest Sąd. Jest duża szansa, że przedstawiciel firmy nawet nie pokaże się w sądzie, dzięki czemu możemy w bardzo szybkim czasie mieć wyrok korzystny dla nas, bez przeciągającej się procedury. Jakiekolwiek negocjacje z Panem Kina nie mają sensu. Zwodzi na czasie, nie odbiera telefonów, unika konfrontacji. Ja reklamowałem z żoną dom i dopiero skierowana sprawa do sądu pozwoliła nam na uzyskanie od firmy dombud zachód pieniędzy na naprawę kiepsko wykonanych elementów domów. Polecam drogę sądową. Inaczej z tym człowiekiem nie da rady się porozumieć, jak już skasuje kasę. TYLKO SĄD!!!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2011-07-14 22:49:05 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Wszystkie pozytywne komentarze są wystawiane przez firme Dombud-Zachód.Po negatywnym komentarzu ,zaraz jest odpowiedz pozytywna i na ten sam temat .Proszę spojrzeć na komentarze .Tyle kasy za domy a,pózniej mają cię w d...e.Pozdrowienia dla firmy Dombud_Zachud. NIE NABIERAJCIE SIĘ NA TO
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: dnia: 2011-07-05 22:50:11 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: male opoznienie poza tym ok porownywalne z innymi ofertami dobra lokalizacja
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: po ponagleniach wykonane
Opinia dodana przez: dnia: 2010-11-20 20:25:15 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: mam wrażenie że te pozytywy sam Pan Prezes sobie wystawia. stan domów jest gorszy niż zły a sama obsługa biura Pana K. to katastrofa
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: katastroficzna
Opinia dodana przez: AN dnia: 2010-10-19 16:32:18 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: kupilem narzaie jestem zadowolony wszystko jest dobrze dam znac jak bedzie na koniec to jest najwazniejsze
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-08-25 20:08:34 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: kupiłem jestem strasznie niezadowolony
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: ttt dnia: 2010-08-22 00:03:48 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: kupiłam i jestem zadowolona
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: dnia: 2010-07-21 22:57:50 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Pozdrowienia dla Prezesa, który nie radzi sobie z natłokiem pracy i wyjeżdża na wycieczki zagraniczne w ramach relaksu. Ignoruje zgłaszane usterki, nie dotrzymuje obietnic, nie odbiera telefonów. Najważniejsze,że sprzadał domek,który został zbudowany jak najniższym kosztem. Bo skoro sprzedaje się coś po niskiej cenie,to nie można oczekiwać kokosów - ja już się przekonałem.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Klient dnia: 2010-05-19 16:56:25 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: witam kupilismy domod dewelopera Dom-Bud Zachód drugi raz takiej pomylki niepopełnilibyśmy. omijajcie tego dewelopera szerokim łukiem!
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: zero reakcji na reklamacje
Opinia dodana przez: WB dnia: 2010-05-04 12:15:28 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: kupiłem dom od firmy dombud-zachód umowe dotrzymali do konca dom postawiony z dobrych materiałow cały w ceramice docieplony markowymi materiałami uzgodnienia z prezesem co dodatkowych przerobek bez dodatkowych kosztow( przerobki scianek dodatkowe gnizadka elektryczne i tv) droga z polbruku widziałem inne inwestycje na kazdej jest zrobiony dojazd polecam firme jako solidna
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: zadowolony dnia: 2010-04-26 22:02:19 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Ktoś kto się zna na budownictwie to wie że materialy wykorzystane przy budowie tych domów to totalne nieporozumienie. a fachowcy i firmy budownicze które świadczą usługi to są chyba z łapanki Po roku jak mieszkam wszystko zaczyna się sypać zarywać. reklamacje są ignorowane grunt że Pan Prezes sprzedal domek. Nie polecam! masakra
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Wysokie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-03-23 21:43:19 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: jestem zadowolona
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: dnia: 2010-01-20 12:55:23 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: kupiłem dom od firmy DOMBUD ZACHOD i nie mam powodów do skarg.cena nie jest duża jak za taki produkt, materiały wysokiej jakości. szukałem długo i kolega ma rację że oferty innych firm odbiegają mocno od dombudu, jest droga z polbruku a nie po kolana w błocie jak u innych. pozdrawiam i polecam.
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Opinia dodana przez: Klient dnia: 2009-12-15 20:36:53 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kupiłem dom od tego dewlopera. dom ma dużo usterek- o naprawę trzeba wręcz błagać. do tej pory a czekam już pół roku została usunięta jedna usterka z 6. niekompetencja na każdym kroku. nie polecam
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Obsługa reklamacji: niska
Opinia dodana przez: niezadowolony2 dnia: 2009-11-29 20:09:41 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kupiłem od F. DOMBUD ZACHÓD dom w Międzyrzeczu i jestem zadowolony.Cena nie jest wygórowana miejsce b.dobre. Wszystkie terminy są jak dotychczas dotrzymane.Jakość materiałow jest taka jaką Dombud deklarował w rozmowach "ofertowych". Jestem również zadowolony z tego iż Dombud nie pobiera dodatkowych opłat za zmiany (oczywiście na plus)np. w ilości gniaz i włączników instalacji elektrycznej, telewizyjnej. Szkoda tylko że w swojej ofercie nie mają zagospodarowania trawników i ogrodów.Pozdrawiam Zadowolony M-cz.
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Bez zastrzeżeń
Opinia dodana przez: dnia: 2009-10-27 21:43:40 

Ogólna opinia: Pozytywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Kupiłem domek od tej firmy i muszę przyznać,iż nie zgadzam się ze stwierdzeniem"oszukanego"Radzę aby "oszukany" pojeździł trochę po innych terenach i zobaczył w jakim stanie są oddawane domki do użytkowania, jakie są drogi dojazdowe itp. ja tak zrobiłem i nie żałuję.Pozdrawiam
Jakość usług: Wysoka
Terminowość: Niewielkie opóźnienia
Ceny: Niskie
Opinia dodana przez: marek dnia: 2009-10-06 14:32:29 

Ogólna opinia: Negatywna  Zgłoś wniosek
Uzasadnienie: Firma buduje osiedle domków, które powinno zostać zakończone w 2008 roku. Sam skusiłem się ich ofertą i czekam już prawie 9 miesięcy powyżej terminu na zakończenie. Ciągle dostaję obietnice z kolejnymi terminami, oczywiście niedotrzymanymi. Dodatkowo budowa obarczona jest mnóstwem błędów i usterek, do których nie chcą się przyznać (do tych poważniejszych). Błędy powstawały od samego początku istnienia budowy (także w projekcie). Wiele materiałów użytych do wykonania inwestycji było bardzo tanich, choć oferta do takich nie należała. Generalnie jeśli ktoś myśli o tej firmie to polecam bardziej znaleźć dobrego, zaufanego kierownika budowy i realizować budwę we własnym zakresie.
Jakość usług: Niska
Terminowość: Zła
Ceny: Przeciętne
Opinia dodana przez: Oszukany dnia: 2009-08-21 10:40:54 

Zamieszczone wpisy są prywatnymi opiniami gości serwisu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.
Ranking FachowcówRegulamin serwisu   Polityka PrywatnościPolityka Prywatności   Opinie o firmachCertyfikat „WZOROWY FACHOWIEC”   Wyszukiwarka FachowcówKontakt z Redakcją